• Nederlands
  • Deutsch

Leer de euphonium spelen, beginners tot gevorderden

Ton Janssen begon zijn euphonium studie in 1990  aan het conservatorium te Maastricht nadat hij in 1986 zijn trombone studie aan het Maastrichts Conservatorium  had afgerond. In 1992 studeerde hij af als uitvoerend musicus euphonium.  Deze studie volgde hij bij Dhr. J. Banens solo trombonist en solo euphonium speler aan het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam.

 

Vanaf 1990 is Ton eveneens gestart met het doceren aan studenten die euphonium speelden of wilden leren spelen. Momenteel heeft Ton reeds vele euphonium spelers opgeleid uit Zuid- Nederland. Voor privé lessen kun je terecht in Elsloo gemeente Stein, de woonplaats van Ton.


Bij Kumulus in Maastricht, centrum voor de kunsten geeft Ton eveneens les. Dit is vooral aantrekkelijk voor mensen uit het Rayon Maastricht.
Het Rayon Maastricht omvat Maastricht,  Meerssen, Valkenburg, Vaals en Eijsden met de bijbehorende dorpen.

 

Wanneer je les wilt volgen kan dit voor beginners als gevorderden zowel privé als bij Kumulus, muziekschool Maastricht. Les gaat altijd in overleg wat betekent dat er rekening gehouden wordt met de interesses van de cursist. In de lessen komen fundamentele zaken zoals embouchure, toonvorming, ademhaling etc. standaard aan de orde. De keuze van het te spelen repertoire zal altijd in overleg met de cursist gebeuren.

 

Lessen gaan volgens afspraak waarbij lesduur en lesfrequentie in overleg gaan. Er bestaat de mogelijkheid om wokshops te verzorgen op locatie. Het programma voor deze workshops wordt in goed overleg samengesteld.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op info@tonjanssen.com of op zijn website www.tonjanssen.com.